کرفس که یگ گیاه سبز رنگ شامل برگ و ساقه میباشد با داشتن ویتامینهای ث، ویتامین آ، ویتامین گروه های ب، سدیم و پتاسیم و ... بیشتر از اینکه خواص تغذیه ای داشته باشد دارای خواص دارویی است. از تمامی قسمتهای این گیاه برای درمان بیماری های مختلف استفاده میشود اما بیشتر ما این گیاه با طبع گرم و خشک را به منزله لاغر کننده قوی میشناسیم!
عرق کرفس درواقع یکی از عرقی جات گیاهی است که از کرفس تهیه میشود. گیاه کرفس خواص و فواید درمانی فراوانی دارد و به همین علت عرق کرفس نیز در طب سنتی جایگاه ویژهای برای خود دارد. عرق کرفس تشکیلشده از عصاره کرفس است که از ساقه و برگ گیاه کرفس گرفتهشده است و بهصورت محلول در آب است و بیشتر خواص و فواید گیاه کرفس را دارد. عرق کرفس سرشار از ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B1، ویتامین B2، ویتامین B6، پتاسیم، اسید فولیک، کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، سدیم و چند نوع از اسیدهای آمینه ضروری است. از همین رو عرق کرفس دارای خواص و فوایدی است که در ادامه به آن میپردازیم.
کرفس طبیعتی گرم و خشک دارد و بر درمان بسیاری از بیماری ها و لاغری و تناسب اندام تاثیر گذار است. از این گیاه پر فایده عرقی برداشت می شود که فواید آن کم از خود کرفس نمی باشد و ما به شرح خواص عرق کرفس در ادامه این مطلب می پردازیم.
آنچه از خواص عرق کرفس نمی دانید:
-از عرق کرفس برای درمان رماتیسم، چربی بالای خون و شستن کلیه ها و درمان نقرس استفاده می کنند.
-خوب است بدانید که عرق کرفس به علت داشتن آنتی بیوتیک های طبیعی در درمان بیماری های عفونی مفید بوده و تسکین دهنده ی درد مفاصل می باشد.
-نوشیدن عرق کرفس برای درمان سنگ کلیه سودمند بوده و مثانه را شستشو می دهد.
-عرق کرفس برای درمان دیابت، رنگ پریدگی و زرد بودن چهره بسیار مفید می باشد.
-جهت رفع بوی بد دهان و افزایش دادن اشتها نوشیدن عرق کرفس مفید بوده و علاوه بر آن عرق کرفس سودا و بلغم را برطرف می کند.
- از خواص عرق کرفس بدانید که خاصیت صفرا آوری داشته و برای درمان زخم معده و سوء هاضمه مورد استفاده قرار می گیرد.
-جهت کاهش فشار خون توصیه می شود که هر صبح و عصر عرق کرفس مصرف نمایید.
-عرق کرفس مدر بوده و برای تقویت معده بسیار مفید می باشد.
-جهت پالایش و قلیایی کردن خون نوشیدن عرق کرفس سودمند می باشد.
-مصرف عرق کرفس برای درمان بیماری هایی مثل حصبه، سرماخوردگی، میگرن، پیسی و برص، آب مروارید و تاول زدن دهان مثمر ثمر می باشد.
روش مصرف عرق کرفس:
شما می توانید بعد از هر وعده غذایی یک فنجان از این عرق بنوشید و از خواص آن بهره مند شوید.
مصرف عرق کرفس در بارداری و شیردهی:
توصیه شده است که در دوران بارداری و در طول شیردهی از نوشیدن عرق کرفس اجتناب کنید.
برای رفع و درمان ناراحتی های بدنتان از این عرق بنوشید و سلامتی را به خود هدیه کنید. ما در این مجله آرزومند سلامتی شما هستیم.
مضرات عرق کرفس:
عرق کرفس خواص و فوایدی بسیاری برای بدن و سلامتی ما دارد و از آن میتوان بهعنوان یک داروی گیاهی پرخاصیت یادکرد. نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که در کنار تمام این خواص و فواید در صورت زیادهروی و افراط در عرق کرفس، این عرق ممکن است مضرات و عوارضی را برای شما به دنبال داشته باشد. ازجمله مشکلاتی که زیادهروی در مصرف عرق کرفس میتواند به وجود آورد کاهش میزان آب بدن است زیرا عرق کرفس مدر بوده و موجب دفع بیشتر آب بدن میشود. همچنین عرق کرفس حاوی اگزالات است و زیادهروی در مصرف آن میتواند منجر به رسوب اگزالات و تشکیل سنگ کلیه شود. مصرف عرق کرفس به دلیل وجود اگزالات به افرادی که دارای سنگ کلیه هستند توصیه نمیشود زیرا موجب تشدید علائم و تشکیل سنگ کلیه میشود. زیادهروی در مصرف عرق کرفس میتواند موجب آِسیب به کبد نیز شود بنابراین در مصرف آن احتیاط کنید. ازجمله مضرات کرفس میتوان به بروز عوارضی مانند استفراغ، سقط جنین، تحریک مخاط معده و ترشی معده، دلپیچه و زخم معده، ناراحتی ریوی، سردرد، سو هاضمه، محرک صرع گرم مزاجان، وسواس و مالیخولیا اشاره کرد. همچنین زیادهروی در مصرف کرفس اثرات خوب و مثبتی بر روی قدرت حافظه و قوای جنسی ندارد و موجب تضعیف آنها میشود.
امتیاز شما به این مطلب چنده؟