یکشنبه, 04 آذر,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

کاربرد جان پناه در ساختمان چیست؟


کاربرد جان پناه در ساختمان چیست؟

یکی از قسمت های حفاظتی و  مهم در ساخت ساختمان ها جان پناه است. این بخش جزء لاینفک ساخت و ساز به حساب می آید و عدم ساخت آن به معنی غیر استاندارد بودن ساختمان است.

بنابر اعلام اسمارت کو، ما در این مقاله از سایت اسمارت کو قصد داریم برای درک بهتر موضوع جان پناه اسمارت کو، همه موارد فوق را مورد بررسی قرار دهیم. 

 

جان پناه چیست؟

جان پناه یک دیوار به نسبت کم ارتفاع است که معماران در لبه سقف، بالکن و راهرو آن را با هدف جلوگیری از پرت شدن بر روی ساختمان طراحی می کنند. امروزه با توجه به تولید مصالح جدیدتر در بیشتر ساختمان‌ها، جان پناه از مصالحی همچون آلومینیوم، شیشه، بتن سیمانی، کامپوزیت و فولاد ساخته می‌شود.

 

کاربرد جان پناه در ساختمان چیست؟

۱-محافظت از افراد و جلوگیری از پرت شدن

۲-زیباسازی نمای ساختمان

۳-جلوگیری از نفوذ هر گونه رطوبتی به سقف

۴-محافظت از سقف

 

طراحی و ساخت جان پناه چیست در ساختمان‌ها نقش قابل توجهی در محافظت از سقف و جلوگیری از فرو پاشی سقف ساختمان دارد. به این دلیل که در زمانی که هوا نامساعد باشد و باد تندی بوزد گرد بادی در نزدیک‌های سقف به وجود می‌آید، فشار زیادی به سقف ساختمان وارد می‌کند. اگر در همین ساختمان جان پناه طراحی شده باشد، تفاوت فشار را در لبه‌های سقف به طور قابل توجهی کاهش داده و مانع از ریزش سقف ساختمان می‌شود.

 

جان پناه چیست و کاربردهای آن‌ در ساختمان

 

مزیت استفاده از جان پناه چیست؟

۱- از نفوذ هر گونه رطوبتی به داخل ساختمان جلوگیری می‌کند

۲-نمای ساختمان را به دلیل تخلیه آب اضافی حاصل از باران لکه دار نمی‌کند

۳-نمای ساختمان زیباتر می‌شود

۴-هر گونه وسایل و ابزاری را می‌توان بر پشت‌بام مخفی کرد بدون اینکه دیده شوند

۵- مانع از ورود هر گونه گرد و غباری بر پشت بام می‌شود

جان پناه انواع متنوعی دارد ما در ادامه مطلب به این موضوع می‌پردازیم.

 

انواع جان پناه

جان پناه سوراخ دار:

از این جان پناه به دلیل نمای سوراخ مانند آن، بیشتر در حاشیه سقف ساخته می‌شود. جان پناه سوراخ‌دار، مانع از نفوذ رطوبت و ریزش سقف می‌شود. در واقع این جان پناه علاوه بر زیباسازی ساختمان، به عنوان یک محافظ برای سقف نیز عمل می‌کند.

 

جان پناه شیب دار:

جان پناه شیب‌دار، بیشتر مناسب سازه‌های صنعتی و خر پایی می‌باشد. به دلیل شیب دار بودن جان پناه، آب حاصل از باران به راحتی روی ساختمان تخلیه می‌شود. در نتیجه از انباشته‌شدن و نفوذ آب باران به داخل ساختمان جلوگیری می‌کند.

 

جان پناه پلکانی:

در بعضی مواقع می‌توان جان پناه شیب دار را به صورت پلکانی نیز در ساختمان طراحی کرد. جان پناه پلکانی علاوه بر زیباسازی نمای ساختمان، به ارتفاع گرفتن ساختمان نیز کمک می‌کند و موجب بلندتر دیده شدن نمای ساختمان می‌شود.

 

ضوابط طراحی در ساخت جان پناه:

در طراحی و ساخت جان پناه نیز باید ضوابط و استاندارهای طراحی را با دقت رعایت کرد. این ضوابط و استانداردها عبارت اند از:

-یکی از مهمترین ضوابط در ساخت جان پناه، فراهم کردن ایمنی برای ساکنین ساختمان می‌باشد.

-ارتفاع جان پناه در ساختمان  بایـد حـداقل ۱.۱۰ متر و از لبه پله یا سطح شیبدار حداقل ۰.۹۰ متر باشد.

-در مواقعی که چند جان پناه روی ساختمان ساخته می‌شود، فاصله بین دو جان پناه نباید بیشتر از ۰.۱۱ متر باشد.

-اگر جان پناه شیشه‌ای باشد، باید در طراحی آن از شیشه مستحکم با ایمنی بالا استفاده شود.

-در زمان ساخت جان پناه، باید ضوابط و استانداردهای گفته شده را با دقت زیادی اجرا کرد. در صورت عدم توجه به این ضوابط و ساخت جان پناه، مشکلات جدی از قبیل ریزش و سقوط رخ می‌دهد. در مواقع زلزله اگر جان پناه طبق -اصول ساخته نشود، بسیار خطرناک بوده و در زمان خروج افراد از ساختمان موجب ریزش بر سر افراد می‌شود. در نتیجه خسارت‌های جانی و مالی زیادی به بار می‌آورد.

جان پناه چیست و کاربردهای آن‌ در ساختمان

 

سخن پایانی:

همان طور که از نام جان پناه مشخص است، این بنا برای محافظت از جان ساکنین ساختمان در برابر پیش آمدهای ناگواری از جمله سقوط و پرت شدن در داخل و بیرون ساختمان طراحی می‌شود.

امروزه با پیشرفت‌هایی که در زمینه ساخت مصالح جدید شده است، دیگر مثل گذشته جان پناه ساده کاربردی ندارد. بلکه از مصالحی همچون آلومینیوم، فولاد، شیشه و.... می‌توان انواع متنوعی از جان پناه را در شکل‌های مختلف روی ساختمان طراحی کرد.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
راهنمای خرید جارو شارژی دستی و پارویی + مزایا و معایب
امروزه روند تولید جارو شارژی ها نیز تغییر پیدا کرده است یعنی هر روز یک محصول جدید با ویژگی های بسیار عالی وارد بازار می شود. به همین دلیل شما باید هنگام خرید اطلاعات کافی را در رابطه با مدل ها و ویژگ...
ادامه مطلب >
یخچال فریزر ایرانی بخرم یا خارجی + بررسی نقاط ضعف و قوت
یخچال یکی از مهمترین اقلامی که در هر خانه ای واجب است، یخچال و فریزر است. یخچال و فریزر، هر کدام به نوبه خود در هر خانه ای مهم هستند به همین جهت خرید یخچال فریزر اهمیت دارد.
ادامه مطلب >
با مزایای دستگاه بخور سرد بیشتر آشنا شوید
بهترین دستگاه بخور برای هر فضای بسته ای می تواند انتخابی مناسب برای بر طرف کردن خشکی هوا و زدودن آلودگی آن باشد. به طور یقین خرید دستگاه بخور گامی موثر در ایجاد فضایی شاد و پویا در خانه و یا محل کار ...
ادامه مطلب >
جارو فندکی و شارژی خودرو چیست + بررسی فواید آن
انتخاب مناسب یک جارو برای خودرو باعث می شود تا بتوانید از آن در منزل هم استفاده کنید و علاوه بر یک جارو فندکی، جارویی برای نظافت منزل نیز در اختیار داشته باشید.
ادامه مطلب >
بررسی انواع یخچال فریزر + مزایا و معایب
این روزها در بازار خرید یخچال دستتان برای هر نوع انتخابی باز است. از یخچال های ایرانی گرفته تا یخچال های خارجی. امروزه یخچال ها به انواع مختلف با کارایی های متفاوت تقسیم بندی میشوند.
ادامه مطلب >
تفاوت دستگاه بخور سرد و گرم + مزایا و معایب
به جرات می توان گفت که فواید بخور برای پوست، زیبایی و درمان انواع بیماری ها بر کسی پوشیده نیست و همین مسئله باعث رواج استفاده از بخور شده است. یکی از مهم ترین سوالاتی که در استفاده از بخور در ذهن مطر...
ادامه مطلب >
بررسی انواع بخارشو + راهنمای خرید
دستگاه تمیز کننده بخارشوی یک وسیله همه کاره است ، بسیار مناسب برای بهداشت خانه اگر به فکر خرید این مدل دستگاه هستید ، حتماً ابتدا این راهنمای خرید بخارشوی را بخوانید. خرید و انتخاب یک بخارشوی خوب و ک...
ادامه مطلب >
راهنمای خرید سرخ کن + مزایا و معایب
دستگاه های سرخ کن جزو دستگاه هایی هستند که امروزه برای آشپزی بهتر به کمک آشپزان آمده اند و می توانند بسیار راحت تر از گذشته مواد غذایی را به صورت سرخ شده در اختیار آشپز قرار دهند.
ادامه مطلب >
بهترین ترازو های آشپزخانه دیجیتال زیر 100 هزار تومان!
ترازوی آشپزخانه دیجیتال نمونه های مدرن تر از ترازوهای آشپزخانه عقربه ای هستند. این نوع از ترازوها به جای آن که عقربه داشته باشند برای نمایش وزن مواد از نمایشگر دیجیتال استفاده می کنند. دقت ترازوهای د...
ادامه مطلب >