پنجشنبه, 01 آذر,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

انواع شکر خوراکی و مصارف گوناگون آنها


انواع شکر خوراکی و مصارف گوناگون آنها

شکر یک ماده خوراکی است و جزء شیرین کننده هایی است که آن را هم در اشکال گوناگون (قند، نبات، شکر های رنگی و تزیینی) و هم مواد مصرفی فراوانی میتوان یافت. در ادامه با انواع مختلف شکر و مصارف آنها آشنا می شویم.

تاریخچه تولید شکر:

قبل از اینکه به انواع شکرهای مختلف بپردازیم و آنها را معرفی کنیم بهتر است کمی در مورد تاریخچه ی آن و اولین زمان پیدایش آن بیشتر بدانید.

گیاه نی شکر از زمان تقریبا 20 هزار سال پیش از میلاد توسط مردمان ساکن جزایر اقیانوس آرام جنوبی شناخته شده بود و به طور طبیعی در آن مناطق می رویید.

 

اما زمانی که سخن از استخراج شکر از این گیاه می شود باید از مردم هندوستان یاد کنیم. آنها توانستند برای اولین بار در 500 سال قبل از میلاد از نی شکر، شکر خام را استخراج کنند. آنها این شکر را gur می نامیدند که به معنی "با طعم شیرین" می باشد.

 

استخراج شکر از نی شکر و روش های آن به تدریج از هندوستان به کشور های دیگر و از جمله خاور میانه و اروپا گسترش پیدا کرد. در ابتدای پیدایش این ماده شیرین، از آن به عنوان یک ماده گران قیمت و لوکس یاد می شد و تنها در خانه های اشراف و خاندان سلطنتی از آن استفاده می کردند. اما در آن زمان مردم عادی از عسل برای شیرین کردن مواد غذایی استفاده می کردند.

گیاه نی شکر توسط کریستوف کلمب به جزایر کارائیب برده شد و به این ترتیب شکر به سراسر دنیا معرفی شد.

 

شکر و انواع مختلف آن:

شکر یک ماده خوراکی شیرین است ماده اصلی تشکیل دهنده قند و شکر ساکاروز می باشد و در دسته بندی ساکارید ها قرار می گیرند که خود در دسته کربوهیدرات ها قرار دارند.

در واقع ساکاروز کریستال شده می باشد و از نیشکر و یا چغندر قند تولید می شود. ساکاروز یک نوع دی ساکارید است. این ماده خوراکی شیرین در مصارفی مانند شیرینی و شکلات، نان صنعتی، کیک و بیسکوئیت، انواع نوشابه، آبمیوه، ژله، سس، مربا و ... کاربرد دارد.

 

مصرف این ماده حتی به مقدار کم ، میزان زیادی کالری تولید می کند که ممکن است به مرور باعث ایجاد انواع بیماری ها شود. نیشکر پس از پالایش تبدیل به قند و یا شیره قند (ملاس) می شود. ملاس یک نوع ماده غلیظ و قهوه ای رنگ است که حاوی مقادیری آنتی اکسیدان و مواد معدنی و آهن می باشد. مواد معدنی موجود در ملاس شامل پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر، گوگرد، مس، سدیم، منگنز، روی و ویتامین B می باشد. ملاس یک ماده مغذی و با ارزش در نیشکر می باشد.

 

شکر هنگام پخته شدن به رنگ تیره تری در می آید و به اصطلاح کاراملی می شود که در هنگام پختن شیرینی ها رنگ خوشایندی به آنها می دهد. این ماده خوراکی همچنین حاوی ترکیبی به نام هیدروکسی می باشد که باعث جذب و حفظ رطوبت می باشد، علت دیر خشک شدن برخی نان ها و کیک ها نیز وجود شکر در آن ها می باشد.

 

همچنین شکر حاوی ترکیباتی است که باعث پف کردن خمیر می شود.

حال که تا حدودی با شکر و موارد مصرف و خواص آن آشنا شدید در ادامه شما را با انواع شکر آشنا می کنیم.

 

شکر سفید معمولی:

مشخصات شکر سفید, انواع شکر, تفاوت انواع شکر

رایج ترین نوع شکر، شکر سفید است

 

رایج ترین نوع شکر، شکر سفید می باشد که از آن در تهیه و تولید انواع شیرینی ها و کیک ها و نان ها استفاده می شود. این ماده از چغندر قند و نیشکر به دست می آید و ماده تشکیل دهنده آن 100درصد ساکاروز می باشد. از این شکر همچنین در تهیه انواع خوراکی و نوشیدنی و دسر استفاده می شود.

 

شکر طی فرایندی تغییر رنگ داده و به رنگ سفید تبدیل می شود، این فرایند امروزه با گذشته تفاوت های زیادی کرده است. در گذشته برای سفید کردن آن را در آب حل می کردند و سپس با سفیده تخم مرغ می پختند.

 

امروزه برای این فرایند از مواد شیمیایی مانند دی اکسید گوگرد، فسفریک اسید، کلسیم هیدروکسید و کربن اکتیو استفاده می کنند. این کار علاوه بر اینکه مزاج آن را تغییر می دهد باعث ایجاد بیماری های متنوعی می شود. شکر حاصل شده با این روش دارای مزاجی سرد و خشک می باشد. این ماده فاقد ملاس و ویتامین ها و مواد معدنی و فیبر می باشد و بیشترین ماده تشکیل دهنده آن ساکروز است.

 

به همین دلیل نیز این نوع شکر نه تنها هیچ خاصیتی ندارد بلکه برای سلامتی مضر بوده و باعث بروز بیماری ها می شود. این ماده تنها یک فایده می تواند داشته باشد و آن افزایش سریع قند خون است که برای افراد دیابتی هنگام افت قند خونشان مؤثر می باشد.

 

تأثیر شکر سفید بر روی بدن:

این ماده هنگامی که وارد بدن می شود باعث ایجاد تغییراتی می شود. این ماده در ابتدا باعث گرمی و سیری می شود اما بعد از مدتی باعث ایجاد گرسنگی و اشتهای کاذب و سردی مزاج می شود. بر اثر مصرف شکر سفید کبد کار سوخت و ساز چربی را متوقف می کند و سیستم ایمنی بدن به مدت 6 ساعت دچار اختلال می شود که این امر باعث ورود انواع ویروس و باکتری به بدن می شود.

 

مصرف این ماده باعث رشد تومور ها و قارچ ها در بدن شده و با از بین بردن میکروب های مفید روده باعث می شود تا بدن نتواند املاح و ویتامین ها را جذب کند و منجر به یبوست شدید می شود.

 

مصرف شکر سفید همچنین باعث تغییر آنزیم خون شده و غلظت آن را افزایش می دهد. این ماده از عوامل اصلی ایجاد پوکی استخوان و پوسیدگی دندان ها می باشد و باعث افزایش فشار خون می شود.

شکر سفید در صورت نگهداری در شرایط مناسب تا مدت ها سالم می ماند.

 

عوارض مصرف بی رویه شکر سفید معمولی:

مصرف بی رویه این ماده باعث بروز مشکلات و بیماری هایی می شود که در این بخش به چند مورد آن اشاره می شود:

• بیماری های قلبی و عروقی و کلیوی و افزایش چربی کبد و افزایش فشار خون

• افزایش تری گلیسرید و کلسترول بدن خون و ایجاد چاقی

• پوسیدگی دندان ها و بیماری های لثه

• افزایش فشار و چربی خون به علت باریک شدن رگ های خونی

• ایجاد سنگ کلیه و مثانه

• افزایش اضطراب و خستگی مزمن و بد خوابی

• درد مفاصل و بیماری های جنسی

• کاهش حافظه و فراموشی

 

شکر کاستر:

شکر کاستر همان شکر سفید معمولی است که به علت سهولت در استفاده ، دانه های آن ریز تر است تا در مراحل پخت به راحتی حل شود و یک بافت یکنواخت ایجاد کند. اندازه کریستال های شکر کاستر نصف شکر معمولی است. به همین علت برای اندازه گیری این نوع شکر در آشپزی به جای پیمانه از وزن کردن استفاده می شود.

تفاوت انواع شکر, شکر, خواص انواع شکر

شکر کاستر یکی از انواع شکر است که دانه های ریزتری نسبت به شکر سفید دارد

 

شکر قنادی:

شکر قنادی همان پودر شکر است که آسیاب شده و تبدیل به پودر نرم در آمده است. این نوع شکر با آسیاب های خانگی به دست نمی آید و به علت دانه های بسیار ریز آن در آب و روغن به راحتی حل می شود و در تهیه انواع آبنبات، آیسینگ و خمیر فوندانت از آن استفاده می شود.

 

از این پودر همچنین برای تزئین روی شیرینی ها و دسر ها نیز استفاده می شود. میزان پودری این نوع شکر با درجه بندی خاصی مشخص می شود که شامل XXX, 6X, X ,XX می باشد. برای مثال پودر شکر 10X دارای نرم ترین بافت است و در آیسینگ استفاده می شود، اما برای پاشیدن روی دسر مناسب نمی باشد زیرا به سرعت جذب می شود و اثر آن باقی نمی ماند.

 

شکر قنادی حاوی 95 تا 97 درصد ساکروز می باشد. این شکر با 3 تا 5 درصد نشاسته ذرت آسیاب می شود تا پودر شکر به دست آید. نشاسته ذرت از گلوله شدن پودر قند جلوگیری می کند و بافت شیرینی ها را زیبا کرده و از وارفتگی آنها جلوگیری می کند. برای تهیه شکر قنادی در خانه بهتر است آن را در دستگاه آسیاب قهوه پودر کنید.

 

شکر قهوه ای:

مشخصات شکر سفید, انواع شکر, تفاوت انواع شکر

شکر قهوه ای یکی از انواع شکر است که چند درجه کمتر تصفیه می شود

 

شکر قهوه ای همان ساکاروز می باشد که نسبت به قند معمولی چند درجه کمتر تصفیه شده است. این شکر حاوی مقداری ملاس و کارامل است. ملاس و کارامل به شکر قهوه ای یک بافت مرطوب می دهند. شکر قهوه ای دارای خاصیت جذب آب می باشد که همین خاصیت باعث تازه نگه داشن محصولات می شود. برای اندازه گیری این نوع شکر باید آن را در پیمانه های مخصوص فشار دهید. خیس بودن بافت شکر باعث می شود تا هوا بین دانه ها بماند.

 

شکر قهوه ای از ترکیب ساکاروز و ملاس به دست می آید. برای تهیه شکر قهوه ای، شکر سفید را در آسیاب الک می کنند و سپس مقدار مشخصی ملاس به صورت لایه های نازک بر روی آن می ریزند.

 

رایحه و رطوبت این نوع شکر از نوع سفید بیشتر است و دارای طعم متفاوتی مانند قهوه، شکلات و دارچین می باشد. از این شکر برای تولید شرینی های رژیمی، مربا، تارت، کیک، پای میوه، بستنی و کیم استفاده می شود.

 

انواع شکر قهوه ای:

شکر قهوه ای از نظر رنگی به درجات مختلف تقسیم می شود که از 1 تا 15 متغیر است. هر چه این درجه بالاتر باشد رنگ آن تیره تر می باشد. شکر قهوه ای از نظر مقدار ملاس و روش تهیه متفاوت است. تیرگی رنگ آن بستگی به میزان ملاس موجود در آن دارد.

شکر قهوه ای به علت دارا بودن مقداری ملاس مرطوب می باشد و باید در ظروف در بسته در یخچال نگهداری شود.

 

شکر قهوه ای نسبت به شکر سفید به علت دارا بودن ملاس و املاح معدنی مانند کلسیم ، منیزیم ، سدیم و پتاسیم ارزش غذایی بیشتری دارد اما به پای شکر سرخ نمی رسد.

توجه داشته باشید که شکر قهوه ای که در بازار نیز به راحتی یافت می شود به عنوان شکر رژیمی محسوب نمی شود زیرا در تهیه آن از مقدار زیادی شکر سفید استفاده شده است.

 

برای تهیه و بهره مندی از خواص این نوع شکر باید نوع اصلی آن را پیدا کنید. برای تهیه آن بهتر است به علامت استاندارد روی آن توجه کنید زیرا صورت فله ای آن ممکن است حاوی مواد رنگی غیر مجاز باشد. نوع طبیعی آن در مقایسه با نوع مصنوعی مرطوب تر است و بافت نرم تری دارد.

 

خواص شکر قهوه ای:

• از مخلوط شکر قهوه ای با روغن نارگیل و مقداری عسل و وانیل برای ماساژ استفاده می شود که برای آرامش اعصاب مفید است.

• باعث تولید سلول های خونی شده و جریان خون را بهبود می بخشد.

• برای درمان مبتلایان به چربی خون بالا و ناراحتی های گوارشی مفید است.

• آن را به همراه زنجبیل در آب جوش بریزید و قبل از سرد شدن میل کنید برای درمان سرماخوردگی مفید است.

• شکر قهوه ای حاوی ویتامین  است که برای سلامت پوست مفید است و از پیری و چروک شدن آن جلوگیری می کند. باعث مرطوب شدن پوست شده و لایه برداری پوست را راحت تر می کند.

• مصرف آن باعث افزایش اشتها می شود.

pH شکر قهوه ای به علت دارا بودن ملاس پایین است و خاصیت اسیدی دارد. طعم آن به دلیل دارا بودن ملاس کاراملی است. برای دادن جلوه ای طلایی رنگ به محصولات قنادی از این شکر استفاده می شود.

 

از نظر ارزش غذایی این نوع شکر حاوی منیزیم، کلسیم، پتاسیم و سدیم است و هر صد گرم آن حدود 370 کالری دارد. کالری شکر سفید در هر 100 گرم 400 می باشد. در نتیجه شکر قهوه ای نسبت به نوع سفید حاوی ساکاروز کمتر و کالری کمتری می باشد. اما با این حال این تفاوت چندان زیاد نیست.

 

رایج ترین نوع شکر, انواع شکر قهوه ای, شکر قنادی

برای دادن جلوه ی طلایی در محصولات قنادی از شکر قهوه ای استفاده می شود

 

شکر سرخ:

شکر سرخ یا خام به شکر طبر زرد نیز معروف است و از انواع شکر های طبیعی است که دارای خواص فراوانی است. این ماده از عصاره گیاه نی شکر به دست می آید و هیچ ماده افزودنی به آن اضافه نمی شود.

 

این نوع شکر به علت دارا بودن مقدار فراوانی ملاس سرشار از ویتامین ها ، املاح و مواد معدنی، آنتی اکسیدان، آهن، کلسیم، فسفر و ... است و درصد شکر آن 88 و بیشتر است.

شکر سرخ  دارای طبیعتی گرم بوده و برای درمان سردی مفید است.

 

میزان ساکاروز و کالری آن نسبت به شکر سفید و قهوه ای کمتر است و به همین علت برای بیماران دیابتی مفید است. از این شکر به علت دارا بودن طعم و بوی خاص علاوه بر مصارف خانگی در شیرینی پزی و تهیه انواع  کیک ها نیز استفاده می شود.

 

شکر گرانول خام:

این نوع شکر کریستالی به رنگ قهوه ای است ولی مانند شکر قهوه ای مرطوب نبوده بلکه خشک می باشد. از این نوع شکر برای شیرین کردن چای یا قهوه استفاده می شود. همچنین برای تزئین کیک و شیرینی هم مورد استفاده قرار می گیرند زیرا علاوه بر اینکه خاصیت شیرین کنندگی دارد به آنها یک بافت ترد می دهد.

این نوع شکر دارای ملاس کمتری نسبت به شکر قهوه ای است و نسبت به شکر سفید نیز کمتر تصفیه شده است.

 

شکر تزئینی:

 مضرات شکر, مشخصات شکر سفید, انواع شکر

شکر تزئینی یکی انواع شکر است که در پخت و پز کاربردی ندارد

 

این نوع شکرها با استفاده از رنگ های افزودنی مجاز تهیه می شوند و برای تزئین انواع کیک و شیرینی کاربرد دارند و به علت اینکه به راحتی در آب حل نمی شوند در پخت و پز کاربردی ندارند و در رنگ های مختلف وجود دارند. این نوع شکر ها دارای انواع مختلف می باشند و از نوع ماسه ای گرفته تا مرواریدی و ... در بازار وجود دارند. رنگ برخی از آنها مات و برخی دیگر نیز شفاف هستند.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟
انواع شکر خداوند هدیه هفتم انواع شکر را نام ببرید و مثال بزنید سوکرالوز تفاوت شکر چغندر و نیشکر انواع شُکر شکر ایسینگ چیست بهترین نوع شکر شکر طبیعی چیست آنچه در مورد انواع مختلف شکر باید بدانید خرید شکر کاستر مشخصات شکر سفید تحقیق در مورد شکر خوراکی شکر گرانول چیست شکر دانه ریز چیست انواع مختلف شکر انواع شکر خداوند انواع شکر نعمت انواع شکر هفتم شکر صنعتی چیست انواع شکر انواع شکرگزاری را نام ببرید انواع شکرگزاری انواع شکر قهوه ای انواع شکر خدا انواع شکرگزاری پایه هفتم انواع شکرگزاری را نام ببرید هفتم انواع شکر سرخ انواع شکر هدیه هفتم انواع شکرگزاری هفتم خرید شکر فله خرید شکر از کارخانه خرید شکر دولتی قیمت شکر در فروشگاه کوروش خرید شکر سفید قیمت شکر بسته بندی 900 گرمی خرید شکر 50 کیلویی قیمت شکر دیجی کالا خرید انواع شکر قیمت شکر ۵۰ کیلویی قیمت شکر فله قیمت شکر کیلویی قیمت روز شکر کانال قیمت روز شکر قیمت انواع شکر قیمت انواع شکرپاش قیمت انواع شکر قهوه ای قیمت انواع شوکر پلیسی قیمت انواع شکر در ایران قیمت انواع حلوا شکری انواع شوکر و قیمت قیمت روز انواع شکر انواع شوکر و قیمت آن

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
ایده تزیین آجیل شب یلدا به روش های هنرمندانه و خلاقانه
برای تزیین آجیل شب یلدا و شب عید عروس خانم ها داخل سینی ایده های ساده و در عین حال زیبایی وجود دارد که نشان دهنده ذوق و سلیقه شما هستند.
ادامه مطلب >
مراتب خلقت روز و شب چیست؟
 شاید برای افراد زیادی این سوال وجود داشته باشد که در دایره خلقت اول روز بود یا شب؟ یا به عبارتی روز بر شب سبقت داشته یا شب بر آن مقدم بوده است؟
ادامه مطلب >
تزیین کیک شب یلدا با تم هندوانه و انار
تزیین کیک شب یلدا خانگی از آن کار‌هایی است که اکثر افراد ترجیح می‌دهند خودشان در خانه انجام دهند و کمتر به فکر خرید آن از بیرون منزل هستند.
ادامه مطلب >
بهترین کمپ ترک اعتیاد در تهران کجاست؟
سوء مصرف مواد اعتیادآور علاوه بر عوارض روانی و جسمانی خود، باعث بروز وابستگی روانی و جسمانی در مصرف کننده می شود به همین جهت ترک اعتیاد، برنامه ای بسیار چالش بر انگیز است و نیازمند دریافت کمک از متخص...
ادامه مطلب >
حرکات جنین در شکم مادر
بعد از 18 هفتگی ، احساس حرکات جنین به طور منظم باعث می شود خیال مادر از بابت سلامت جنین راحت باشد ، بی تحرک شدن یا شدت گرفتن یک باره حرکات می تواند نشان دهنده ایجاد مشکلی برای جنین باشد. 
ادامه مطلب >
امام راتب به چه کسی گفته میشود؟
امام راتب به امام جماعت ثابت مسجد اطلاق می شود. از آن در باب صلات سخن رفته است. امام راتب می تواند مربوط به دوره ای خاص باشد. در این مقاله پرسش و پاسخ هایی درباره ی امام راتب آورده ایم.
ادامه مطلب >
از بین بردن موهای زائد با کرم موبر بهتر است یا تیغ؟
کرم موبر و تیغ یکی از رایج ترین روش های از بین بردن موهای زاید است. ما در این مقاله مزایا و معایب استفاده از  هر یک از روش‌های کرم موبر و تیغ را به طور کامل شرح داده‌ایم. در ادامه با ما باشید.
ادامه مطلب >
هر آنچه که باید در مورد مو بر بدانید
موبرها انواع و اقسام مختلف دارند که با داشتن ترکیبات خاص باعث شکسته شدن کراتین مو شده و به سادگی باعث از بین رفتن موهای زائد می شوند . همه چیز درباره موبرها را بدانید و صحیح استفاده کنید.
ادامه مطلب >
فیش نت چیست و چگونه ست میشود ؟
فیش نت نوعی لباس زیر توری است. که به صورت توری و در اصطلاح تور ماهی می باشد. این لباس برای جوراب شلواری و جوراب ساق بلند، جوراب ساق کوتاه، جوراب بدن و دستکش استفاده می شود. فیش نت بین زنان آمریکایی ر...
ادامه مطلب >