بتن، پرکاربردترین مصالح ساختمانی ساخت بشر است. این ماده بعد از آب، بیشترین استفاده را روی کره زمین دارد. بتنهای معمولی از ترکیب آب، سیمان و سنگدانه با نسبتهای مشخص ساخته میشود.
بیشتر سازههایی که ساخته شدند یا در حال ساخت هستند، از بتن تشکیل شدند. بتن به علت خواص مناسبی که دارد، میتواند در شکلهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد. اگر بخواهید نمای ساختمان را بتنی کنید، باید از بتن اکسپوز استفاده کنید.
بنابر اعلام پی جو، تقریبا به هر جایی نگاه میکنید، میتوانید سازه و نمای بتنی را مشاهده کنید. از جمله دیوارها، ساختمانها، پلها، استخرها و سایر سازههای بتنی که به وفور یافت میشود. بتنها انواع مختلفی دارند مانند بتن اکسپوز، بتن آماده و انواع دیگر که چگونگی ساخت آنها در خواصشان موثر است.
نحوه ساخت بتن:
بتن از مخلوط آب، سیمان و سنگدانهها درشت تشکیل شده است. زمانی که این مواد با یکدیگر مخلوط شوند، یک ماده ساختمانی ایجاد میگردد که با سپریشدن زمان سخت خواهد شد. تغییر میزان آب و سیمان، تعیین کننده خواص بتن است. این خواص عموما شامل دوام، استحکام و مقاومت در برابر گرما میباشد. در ادامه با انواع بتن آشنا میشویم:
بتن آماده:
بتن آماده در کارگاه یا کارخانه آماده میشود. سپس به وسیله کامیون حمل سیمان (بونکر) به محل ساخت و ساز منتقل میگردد. کیفیت ساخت این بتنها به علت نظارت دقیقی که در محل ساخت آن وجود دارد، بسیار بالاست.
بتن سنگین:
بتنهای سنگین از سنگدانههای سنگین ساخته شدند و وزن بیشتری نیز دارند. این بتنها در برابر تابشهای رادیواکتیو مقاومند و معمولا برای ساخت نیروگاه اتمی از آنها استفاده میشود.
بتن سبک:
برخلاف بتن سنگین، در این نوع بتن از سنگدانههای سبک استفاده میشود. از بتنهای سبک میتوان در سازههای بزرگ استفاده کرد و وزن سازه را تا میزان قابل توجهی کاهش داد. ضمن اینکه حمل و نقل آنها نیز سادهتر است.
بتن اکسپوز:
از بتن اکسپوز یا بتن نما به عنوان نمای نهایی سازه استفاده میشود و روی آن دیگر مصالحی قرار نمیگیرد. ساخت بتن اکسپوز نیاز به دقت و ظرافت بیشتری دارد. به دلیل آن که سطح نهایی سازه را میپوشاند و قابل مشاهده است. بنابراین باید سطحی صاف، یکدست و بدون ایراد داشته باشد.
بتن اکسپوز
بتن اکسپوز به صورت پیش ساخته است مورد استفاده قرار میگیرد و به علت آن که به طور دائمی در محیط قرار دارد، باید در برابر تغییرات دما و رطوبت مقاومت خوبی داشته باشد. همچنین بتن اکسپوز را میتوان ترمیم کرد که این کار ملزومات خاصی را میطلبد و باید به درستی صورت گیرد.
بتن مکیده:
پس از مخلوط کردن مواد، به وسیله پمپ وکیوم، حدود ۴۰ درصد آب بتن کشیده می شود و هوای اضافی نیز از آن خارج می گردد. این کار باعث سفت شدن بتن و افزایش چگالی آن در حجمی مشخص خواهد شد.
بتن مکیده نسب به بتن عادی مقاومت بیشتری در مقابل فشار و تغییرات دمایی دارد و ترک کمتری نیز می خورد. سرعت سخت شدن آن نیز نسب به بتن معمولی بیشتر است.
بتن استامپی:
بتن استامپی یا چاپی را میتوان در انواع پروژهها از جمله پیادهروها و کف خیابان استفاده نمود. بتن استامپی را میتوان به هر شکلی ایجاد کرد. از مزایای استفاده از این نوع بتن میتوان به کاهش هزینه، طراحی های خلاقانه و مقاومت زیاد آن اشاره نمود.
بتن آرمه:
در این نوع بتن، فولاد به عنوان تقویت کننده استفاده می شود و مقاومت بتن را افزایش می دهد. آرماتور های قرار گرفته درون بتن مقاومت آن را در برابر انواع تنش و ارتعاشات افزایش می دهد. بتن آرمه در ساختمان ها بیشترین استفاده را دارد.
بتن آسفالتی:
با اضافه کردن آسفالت به بتن، بتن آسفالتی تشکیل میشود. از این نوع بتن در فرودگاهها و جادهها استفاده میشود و سرعت سختشدن آن بسیار زیاد است. وب سایت "پی جو" مرجع معرفی بهترین شرکت های ساختمانی شیراز و سایر شهرهای ایران در زمینه فروش بتن میباشد. در هر کجای ایران که هستید، میتوانید از خدمات این وب سایت استفاده کرده، و بتن مورد نیاز خود را تهیه کنید.
امتیاز شما به این مطلب چنده؟