کابینت خوب و با دوام در قلب خانه نقش مهمی در زیبایی آشپزخانه و خانه ایفا می کند،اگر قصد خرید کابینت برای آشپزخانه منزلتان را دارید خواندن این مطلب را از دست ندهید.
خرید کابینت آشپزخانه چالش های زیادی را به همراه دارد، زیرا عموما کابینت بصورت پیش ساخته خریداری نمی گردد. در حقیقت کابینت آشپزخانه توسط یک سازنده متناسب با آشپزخانه شما سفارشی سازی می گردد. در نتیجه باید به گونه ای خریداری و نصب شود که بتوانید بیشترین بهره را از آن ببرید.
استاندارد های ساخت کابینت:
ساخت کابینت آشپزخانه طبق استانداردهای مشخصی به شرح زیر انجام می گردد :
*به طور معمول عمق کابینت زمینی 55 سانتی متر می باشد.
*ارتفاع کابینت زمینی بدون صفحه و پایه 72 سانتی متر است.
عمق کابینت هوایی 35 سانتی متر می باشد.
*ارتفاع پاخور (پایه کابینت) 14 سانتی متر می باشد.
*تعداد طبقات کابینت هوایی حداکثر 2 عدد می باشد.
*تعداد طبقات کابینت زمینی حداکثر 1 عدد می باشد.
*تعداد طبقات کابینت زمینی ایستاده حداکثر 4 عدد می باشد.
*ارتفاع تاج حداکثر 12 سانتی متر می باشد.
*ارتفاع لب چراغی حداکثر 7 سانتی متر می باشد.
البته تمامی این اعداد تنها استاندارد بوده و در صورت توافق کارفرما، ابعاد بیشتر نیز سفارشی سازی می گردد. لازم به ذکر است در صورت تغییر استانداردها، ضرایب محاسبه قیمت کابینت نیز تغییر می یابد.
انواع جنس کابینت آشپزخانه:
کابینت تمام چوب:
کابینت چوبی بسیار شیک و زیبا است و از چوب درختان گردو، افرا و بلوط در ساخت بدنه و اسکلت آن استفاده می شود. این نوع کابینت در طرح ها و نقش های بسیار زیبا وجود دارد و ارزش دکوراسیون آشپزخانه را بالا می برد.
- مزایا کابینت چوبی
- این مدل کابینت لوکس و به روز بوده و نمایی سلطنتی به خانه شما می بخشد.
- حسی از طبیعت را وارد خانه کرده و فضا را گرم تر و صمیمی تر می نماید.
- دارای رگه های نامنظم طبیعی هستند و حسی نوستالژیک در انسان به وجود می آورند.
- معایب کابینت چوبی
- آماده سازی و نصب این نوع کابینت به مدت زمان زیادی نیاز دارد.
- این نوع کابینت مقاومت پایین در برابر رطوبت و آب دارد و رطوبت باعث متورم و پوسته پوسته شدن چوب شده و عمر آن را پایین می آورد.
- قیمت کابینت تمام چوب در مقایسه با سایر مدل ها گران تر است.
کابینت های گلاس
کابینت های های گلاس به دلیل براق بودن و سطح صیقلی طرف داران زیادی پیدا کرده است. جنس اصلی چوب این کابینت ام دی اف است و با روکش پلاستیکی پلکسی گلاس پوشانده شده است.
- مزایا
- این کابینت به دلیل سطح براق و شیشه مانند گزینه خوبی برای طراحی اشپزخانه شماست و در رنگبندی های مختلف بسته به سلیقه شما وجود دارد.
- معایب
- رنگ های تیره این نوع کابینت خط وخش روی کابینت را بیشتر نشان میدهند.
- این نوع کابینت برای کانترو اپن خوب نیست و در برابر ضربه بسیار ضعیف هستند وباید مراقب برخوردچاقو وهر چیزنوک تیزی به ان باشیم و فقط برای بدنه و درب کابینت مناسب هستند.
کابینت های پی وی سی
کابینت های پی وی سی نوعی دیگری از کابینت ها هستند که جنس اصلی آنها پلاستیک فشرده شده است و دارای مزایا و معایب زیر می باشند.
- مزایا
- این نوع کابینت ضد ضربه و خط وخش است وبسیار در برابر رطوبت مقاوم است.
- این نوع کابینت ها متورم و پوسته پوسته نمی شود و دوام و طول عمر آن بالاست.
- این نوع کابینت بسیار سبک است وبه راحتی نصب میشود.
- این کابینت در طرح ها ورنگ ها با توجه به سبک سلیقه مشتری تولید میشود.
- از این نوع میتوانید در بدنه ودرب واپن یا کانتر استفاده کنید.
- کابینت های ساخته شده از جنس پی وی سی در برابر مواد قلیایی و اسیدی مقاوم هستند.
- معایب
- کابینت های پی وی سی یک عیب بزرگ دارند و آن این است که تجزیه ناپذیر است.
کابینت فلزی
کابینت های فلزی در سه نوع استیل، فولادی، گالونیزه تولید میشوند. با ورود کابینت های مدرن به عرصه کابینت های فلزی کنار گذشته شده اند و کمتر کسی از آنها استفاده میکند اما با این وجود باید بگوییم کابینت های فلزی مزایا زیادی دارند که در ادامه توضیح خواهیم داد.
- مزایا
- کابینت های فلزی بسیار سبک و کم هزینه هستند.
- کابینت های فلزی در برابر ضربه و زنگ زدگی مقاوم می باشند.
- شما از کابینت های فلزی میتوانید در هر محیطی استفاده کنید.
- معایب
- کابینت های فلزی از جنس فولاد مقاومت زیادی نسبت به رطوبت و زنگ زدگی ندارند اما گالونیزه ها مقاومت خوبی در برابر رطوبت وزنگ زدگی دارند.
- کابینت استیل نیز فقط برای جاهای صنعتی مناسب است.
- این نوع کابینت ها به دلیل نبود تنوع در استفاده از اکسسوری ومحدودیت رنگ بندی و طرح ها سفارش داده نمی شوند.
کابینت ام دی اف
کابینت های ام دی اف از جنس فیبر سخت یا نرم که نسبت به تخته های دیگر متراکم تر ومقاوم تر است، این نوع کابینت سه لایه بوده و نئوپان نامیده میشود. این مدل ظاهری شبیه به چوب دارد و با روکش های چوبی، غیر چوبی و رنگ، پوشش داده می شود.
- مزایا
- کابینت های ام دی اف در رنگ و طرح های متنوعی وجود دارند. رنگ بندی کابینت ام دی اف با هر نوع دکوراسیون همخوانی پیدا می کند.
- مقاومت کابینت های ام دی اف دربرابر ضربه بالا است.
- کابینت های ام دی اف قیمت مناسب وطول عمر بالایی دارند.
- کابینت های ام دی اف به راحتی تمیز میشوند.
- کابینت های ام دی اف وزن بسیار سبکی دارند.
- کابینت های ام دی اف برای تعبیه در اطراف سینک ظرفشویی و کفپوش ها مناسب می باشد زیرا دارای سطحی صاف با خواص فیزیکی و مکانیکی بالایی است.
- کابینت های ام دی اف در برابر حرارت مقاومت بالایی دارد.
- کابینت های ام دی اف با انواع دکوراسیون منزل قابل همخوانی است.
- معایب
- آسیب پذیری در برابر رطوبت و متورم شدن بدترین نقص این نوع کابینت هاست که نشان میدهد برای مکان های مرطوب مناسب نیست وتعمیر شکستگی ها و ترک های آن سخت است.
کابینت ممبران
کابینت ممبران که بیش تر در آشپزخانه های لوکس استفاده می شود، نمونه به روزرسانی شده کابینت های چوبی کلاسیک هستند. ممبران نوعی روکش PVC می باشد که بر روی مغزی از جنس ام دی اف یا چوب طبیعی کشیده می شود.
- مزایا
- کابینت ممبران مقرون به صرفه می باشد.
- تنوع طرح و رنگ کابینت ممبران زیاد است.
- کابینت ممبران ظاهری لوکس و جذاب دارد.
- کابینت ممبران برای تمامی سبک ها از مدرن تا کلاسیک مناسب می باشد.
- معایب
- در کابینت ممبران احتمال تغییر رنگ و کنده شدن چسب در برابر نور خورشید زیاد است.
- احتمال استفاده از چسب بی کیفیت و از بین رفتن طرح در کابینت ممبران وجود دارد.
- تعمیر کابینت های ممبران به دلیل یافت نشدن روکش مشابه مشکل می باشد.
کابینت انزو
کابینت انزو نوعی کابینت وکیوم است که جنس مغزی آن ورق MDF بوده و روی آن روکشی وکیوم شده است. قطر ورق MDF انزو از کابینت ممبران بیشتر بوده و در حدود 25 میلیمتر می باشد.
- مزایا
- کابینت انزو مقاوم است زیرا ضخامت ورق های MDF نسبت به کابینت ممبران بیشتر است.
- رنگ های گوناگونی در کابینت انزو وجود دارد.
- معایب
- کابینت انزو وزن بالایی دارد.
- کابینت انزو قیمت نسبتاً بالایی دارد.
- احتمال شکستگی و ترک خوردگی در کابینت انزو در صورت عدم مرغوبیت مغزی وجود دارد.
کابینت با اشغال بخش عظیمی از دیوارها و کف، یکی از تأثیرگذارترین عوامل در دکوراسیون آشپزخانه محسوب می شود، بنابراین دقت در خرید و نصب آن بسیار با اهمیت است. نکات زیر اطلاعاتی درخصوص نوع رنگ، طرح، کاهش هزینه ها و چگونگی استفاده بهینه از فضای آشپزخانه را در هنگام خرید کابینت در اختیار شما قرار می دهد.
در شرایطی که آشپزخانه شما فضای نورگیر کمی دارد یا اصلاً نورگیر ندارد، می توانید از سقف های کاذب استفاده کرده و با نور یک لامپ کم مصرف بزرگ، تمام نور آشپزخانه خود را تأمین کنید. البته استفاده از این سقف های کاذب زیبایی بیشتری را برای آشپزخانه شما همراه می آورد.
اگر فضای منزل شما کوچک است و جایی برای قرار دادن میز نهار خوری ندارید، می توانید قسمتی یا تمام پیشخوان را به صورت میز بسازید تا هم آشپزخانه شما بزرگ تر جلوه کند و هم اینکه صاحب یک میز نهار خوری در فضای کوچک شده باشید. لازم به ذکر است که جنس این میز می تواند از شیشه یا چوب باشد.
رنگ هایی که شما برای کابینت انتخاب می کنید بسیار مهم است. همواره بیش از دو رنگ استفاده نکنید. بهره گیری از رنگ های مکمل کار شما را بسیار جذاب خواهد کرد. می توانید برای فضاهای کوچک و کم نور، از رنگ های روشن و گرم یا تلفیقی از رنگ سرد و گرم که رنگ گرم آن غالب تر باشدبه کار برید. از رنگ های بسیار تند مانند قرمز، آبی کاربنی و... استفاده نکنید زیرا رنگ هایی از این قبیل در مدت زمان کوتاهی چشم را خسته خواهد کرد و دیگر آن لذتی که در روزهای اول از دکوراسیون آشپزخانه تان می بردید نخواهید برد.
اگر فضای آشپزخانه شما سقفی کوتاه دارد سعی کنید از چوب هایی که خطوط عمودی دارند و دستگیره های بلندی که به صورت عمودی نصب شده اند استفاده کنید. در صورتی که آشپزخانه شما سقفی بلند دارد، سعی کنید از چوب هایی با خطوط افقی استفاده کنید. رنگ هایی که شما برای کابینت ها انتخاب می کنید بسیار مهم است. در کابینت هایی که درِ آنها MDF است سعی کنید از دو رنگ تجاوز نکنید، ولی در کابینت هایی که درِ آنها پروفیل (قاب دار) است دورنگ یا سه رنگی که با هم هارمونی داشته باشند، کار شما را بسیار جذاب خواهد کرد و البته در آشپزخانه هایی که سقف کوتاهی دارند می توان HPL یا همان داخل قاب را چوبی انتخاب کرد که راه های عمودی داشته باشد.
سعی کنید در کابینت های پروفیل از HPL کرکره ای استفاده نکنید، زیرا اگر آلودگی و روغن موجود در آشپزخانه به شیار کرکره ها نفوذ کند، تمیز کردن آن بسیار دشوار یا گاهی غیرممکن است. اگر بدنه کابینت های خود را لِترون انتخاب کرده اید، یادتان باشد حتماً بدنه زیر سینک خود را MDF استفاده کنید.
امتیاز شما به این مطلب چنده؟