جمعه, 03 اسفند,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

خواص اعجاب آور میوه گل نسترن چیست؟


خواص اعجاب آور میوه گل نسترن چیست؟

کاربردهای دارویی گل نسترن در داروهای سنتی کاملاً مشهور و مستند است. میوه‌های این گل سرشار از ویتامین C هستند، مطمئناً برای سلامتی افراد مفیدند.گل نسترن همچنین مصارف زیادی در آشپزی، پزشکی و لوازم آرایشی دارد. 

نسترن از جمله گیاهان دارویی می باشد، که به آن نستر و نسرین نیز می گویند، درختچه نسترن معمولا در کنار گودال آب، حاشیه جنگل و اطراف چاه می روید و دارای گل های به رنگ صورتی و سفید مایل به صورتی می باشد، پس از باز شدن گل های گیاه نسترن، داخل تالاموس(نهنج) گل که کوزه ای شکل و به رنگ نارنجی مایل به قرمز است، میوه های ریزی قرار دارد، که به آن میوه گل نسترن می گویند، که فواید درمانی زیادی  دارد. از این رو در ادامه به معرفی خواص میوه نسترن می پردازیم.

 

آشنایی با خواص میوه نسترن:

میوه این گیاه شامل مقادیر زیادی ویتامین C است، که ترکیبی از اسید هیدرو آسکوربیک و اسید آسکوربیک می باشد. در صورتی که این میوه به صورت تازه مورد استفاده قرار گیرد ویتامین C موجود در آن بسیار بیشتر از میوه خشک شده نسترن و خرد شده آن می باشد. علاوه بر ویتامین C، میوه گل نسترن سرشار از تاتن ها، پکتین، مالیک اسید، سیتریک اسید، رنگدانه های قرمز و زرد(کارتنوئیدها)، قندها، اسانس، وانیلین و فلانوئیدها است، به همین دلیل،  میوه گل نسترن شامل خواص زیر می باشد:

1- استفاده موضعی میوه گل نسترن برای بهبود زخم ها، تسکین درد، درمان تورم و شکستگی استخوان ها مفید می باشد، این میوه دارای مقادیر زیادی از کلسیم می باشد.

2- دارای خاصیت ضد اکسیدانی، ضد درد و ضد کرم است. دارویی ادرار آور، ملین و مسهل می باشد و توانایی مهار لیپواکسیژناز را دارد، همچنین سبب تقویت دستگاه عصبی می شود.

3- دم کرده میوه نسترن در طول دوره بیماری مفید می باشد، که برای تهیه آن باید مقداری میوه خشک شده نسترن را خرد کنید و به میزان 1 الی 3 قاشق از آن را داخل آب جوش بریزید و اجازه دهید، تا به مدت 15 الی 20 دقیقه دم بکشد. سپس آن را از صافی عبور دهید و میل نمایید. در طول روز این عمل را 3 مرتبه تکرار کنید. البته برای استفاده از این خاصیت گل نسترن در طی روز می توانید، این مقدار را حداکثر تا 12 گرم نیز برسانید، اما بستگی به وزن هر شخص دارد.

4- مزه کردن دم کرده میوه نسترن باعث تسکین درد دندان و درمان مشکلات لثه می شود و نوشیدن چای میوه نسترن برای بهبود التهاب کلیه ها، ورم مثانه و برطرف کردن حالت سستی بدن مفید می باشد و باعث تصفیه خون بدن می گردد. همچنین برای دفع کرم معده و سنگ کیسه صفرا، درمان بی خوابی و ورم چرکی کلیه ها، بهبود آنفولانزا و سرماخوردگی، تقویت معده، نرمی و لطافت پوست و بند آمدن خونریزی سینه موثر است.

5- از فواید درمانی میوه نسترن درمان سنگ کلیه می باشد. که باید 15g میوه گل نسترن خرد شده را داخل آب سرد به میزان 300 سی سی بجوشانید و بعد از 15 دقیقه دم کشیدن، پیش از غذا یک لیوان از آن را میل نمایید.

 

6- نوشیدن سه فنجان دم کرده میوه گل نسترن برای تنظیم تپش قلب توصیه می گردد. نحوه تهیه آن به این صورت است، که میوه این گیاه را به میزان 10g در داخل 300CC آب سرد بخیسانید و بعد از گذشت سه ساعت، آن را بر روی حرارت ملایم قرار دهید. بعد به مدت 5 دقیقه بجوشانید. سپس 15 دقیقه به آن زمان دهید تا دم بکشد.

7- مصرف یک فنجان ترکیب میوه نسترن با نبات و آب پیش از غذا، به رفع نرمی استخوان و تامین ویتامین c مورد نیاز بدن کمک می کند. برای تهیه این ترکیب باید 300g نبات کوبیده شده را با میوه نسترن به میزان 1 کیلو  و 2 لیتر آب مخلوط نماید و در مکانی گرم بگذارید و پس از گذشت 15 روز آن را از صافی عبور دهید و میل نمایید.

8- یکی دیگر از خواص میوه نسترن درمان افسردگی و غم و اندوه می باشد. برای این منظور باید 10g میوه این گیاه را در 300CC آب سرد بخیسانید و پس از سه ساعت آن را روی حرارت قرار دهید، تا به مدت 15 دقیقه دم بکشد. سپس روزی سه بار از این دم کرده بنوشید.

9- نوشیدن یک فنجان چای میوه نسترن پیش از غذا برای درمان بیماری حبس البول مفید می باشد. که روش تهیه این چای به این صورت است که، 10g میوه گیاه نسترن را داخل 300CC آب جوش بریزید و به آن مدت 15 دقیقه زمان دهید، تا دم بکشد. سپس آن را نوش جان کنید.

10- علاوه بر استفاده از دم کرده میوه گیاه نسترن و مصرف موضعی آن، برای بهره مندی از دیگر خواص میوه نسترن می توان از مربای میوه نسترن، شربت میوه نسترن، عرق نسترن، رب نسترن و گرد نسترن استفاده کرد.

 

محیط رشد و ساختار گل نسترن:

گل نسترن بومی شمال آفریقا، خاورمیانه و اروپاست. این گل در امتداد کناره‌های جنگل‌ها، پرچین‌های کنار چمنزارها و در خاک نسبتاً خشک (به‌ویژه خاک گچی) رشد می‌کند. بوته‌های آن در صورت مراقبت مناسب می‌توانند تا ۳ متر رشد کنند.

گل نسترن مانند بیشتر گونه‌های گل رز، درختچه‌ای برگ‌ریز با برگ‌های بزرگ، ساقه‌های خاردار و گل‌های پنج گلبرگی است که گل‌های آن کمی معطر هستند و این عطر اغلب از تابستان تا پاییز روی گیاه باقی می‌ماند. برگ‌های گل نسترن در طرفین ساقه‌ها به ۲ الی ۳ جفت برگچه کوچک‌تر و دندانه‌دار تقسیم می‌شوند. همچنین گل‌های فراوانی که در اوایل تابستان تولید می‌شوند معمولاً صورتی کم‌رنگ هستند اما رنگ آن‌ها ممکن است از سفید خالص تا صورتی، متغیر باشد.

 

عوارض گل نسترن:

امروزه مطالعات نشان می‌دهند که در صورت رعایت دوزهای توصیه شده برای مصرف گل نسترن، هیچ عارضه جانبی سمی برای بدن وجود نخواهد داشت. با این حال، در حال حاضر مشخص نیست که آیا مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی ایمن است یا خیر.

همچنین اگرچه تحقیقات در مورد عوارض جانبی مصرف بالای گل نسترن کم است، اما مصرف مقادیر بالای ویتامین C ممکن است باعث تهوع، ناراحتی معده، یبوست و دل درد شود و همچنین ممکن است به کسانی که دچار سنگ سنگ کلیه، کم خونی و هموکروماتوز هستند آسیب برساند. بنابراین همیشه قبل از مصرف گیاهان دارویی، با پزشک خود مشورت کنید.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
چگونگی شستن سینی فر بدون دردسر
سینی فر یکی از وسایلی است که در آشپزخانه کاربرد زیادی دارد و به ندرت در آشپزخانه کسی، سینی فر فاقد لکه های چربی پیدا می شود.  ما در این مطلب برای شما چگونگی شستن سینی فر را آورده ایم، با ما همراه باش...
ادامه مطلب >
راه حل تشخیص بادمجان تلخ از شیرین
برای تشخیص بادمجان تلخ از شیرین، باید تکنیک‌هایی بلد باشید. اگر این تکنیک‌ها را بلد نباشید، استفاده از بادمجان در غذا می‌تواند ریسک بزرگی برای شما باشد. درست است که بادمجان می‌تواند بافت منحصربه‌فرد،...
ادامه مطلب >
دلایل روشن نشدن فر گازی و نحوه رفع ایراد
علت روشن نشدن فر اجاق گاز از موارد و عوامل مختلفی ناشی می شود. اگر اجاق گاز شما نیز با این مشکل روبه رو شده و قصد رفع این مشکل را دارید این مطلب را تا انتها بخوانید. در این مطلب به بررسی مهم ترین دلا...
ادامه مطلب >
شیر تاریخ مصرف گذشته را دور نریزید
شیر تاریخ مصرف گذشته را سریع دور نریزید گاهی همین مواد غذایی تاریخ گذشته می توانند مفید واقع شوند.
ادامه مطلب >
برای نگهداری غذا در فریزر چه ظرفی مناسب است؟
خرید ظرف با کیفیت برای نگهداری مواد غذایی در فریزر از مهم ترین کارهایی است که باید همه ی ما انجام دهیم. بدترین کار این است که به خاطر صرف هزینه ی کمتر از ظروف با کیفیت استفاده نکنیم و سلامت خود را نا...
ادامه مطلب >
علت گرم نشدن آب آبگرمکن دیواری چیست؟
گرم نشدن آب آبگرمکن یکی از رایج ترین مشکلات در سیستم گرمایشی ساختمان است. همه دستگاه های گرمایشی بعد از مدتی، دچار مشکل می شوند و لازم است تا عیب یابی و تعمیر شوند. علت گرم نشدن آب آبگرمکن دیواری چند...
ادامه مطلب >
با خواص فوق العاده سیر سیاه بیشتر آشنا شوید
 آیا تا به حال در مورد سیر سیاه چیزی شنیده اید؟ سیری که راحت تر خورده می شود، بو ندارد و طعم شیرینی دارد! سیر سیاه همان سیر سفید است که تخمیر شده و ۴ تا ۵ برابر خواص درمانی بیشتری از سیر معمولی دارد!...
ادامه مطلب >
بهترین نوع عسل چه ویژگی هایی دارد؟
عسل یکی از خوشمزه‌ترین و سودمندترین مواد خوراکی موجود در دامان طبیعت است. بااین‌حال فقط زمانی می‌توانید از تمام مواد مغذی آن بهره‌مند شوید که اصل آن را خریداری کنید.
ادامه مطلب >
با خواص فوق العاده بادمجان آشنا شوید
بادمجان خواص فراوانی برای زیبایی، سلامتی و درمان بیماری ها مختلف دارد که در ادامه با تمام این خواص و فواید بادمجان آشنا می شوید.
ادامه مطلب >