پنجشنبه, 01 آذر,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

هر آنچه که درباره ظروف ملامین باید بدانیم


هر آنچه که درباره ظروف ملامین باید بدانیم

ظروف ملامين ظروفي هستند که به دلايلي نظير مقاومت آنها در برابر شکستن، ارزان و سبک بودن، در زماني نه چندان دور مورد توجه مردم و مصرف کنندگان بودند.

ظروف ملامین تبدیل به یک نوستالژی برای افرادی شده بود که در دوران کودکی سر سفره و در میان ظروف آشپزخانه حتما تعدادی ظروف ملامین وجود داشت اما کم کم حضور آن کمرنگ شد. ملامین در آن زمان به خاطر سبکی و مقاوم بودن مورد استفاده فراوان خانواده ها قرار می گرفت و امروزه بعد از گذشت چند سال پس از کمرنگ شدن ظروف ملامین با توجه ویژه ای که تولید کنندگان ملامین در خط تولید آن به وجود آورند توانست جای خود را در میان دیگر ظروف چینی و کریستال باز کرده و جایگاه تازه ای در میان افراد خانواده و آشپزخانه برای خود پیدا کند. این روزها شاهد طرح های متنوع و زیبا و مدل های ساده، رنگی، گرد و چهارگوش ملامین هستیم که جلوه زیبایی را به میز غذاخوری می بخشند.

 

انواع مختلف سرویس‌های غذاخوری به لحاظ جنس:

سرویس غذاخوری از جنس سفال: این نوع سرویس‌ها جزو قدیمی‌ترین سرویس‌های غذاخوری هستند. در ساخت این مدل از سفال بهره گرفته شده‌است و بعدا با قرارگیری در حرارت، لعابی به آنها زده‌ می‌شود. جا‌به‌جایی این ظروف به دلیل سنگینی که دارد، مقداری سخت می‌باشد، از طرفی مقاومت خوبی هم ندارند‌.

 

سرویس غذاخوری با جنس سرامیکی: ماده‌ای از جنس شیشه در ساخت این مدل ظروف به کار رفته است. مقاومت آنها نسبت به مدل قبل بیشتر است. به راحتی می‌تواند این ظروف را در توستر، مایکروویو، فریزر و… قرار دهید. شست‌‌و‌شوی ظروف سرامیکی در ماشین ظرفشویی بسیار راحت است.

 

سرویس غذاخوری با جنس چینی: این ظروف هم استحکام و مقاومتشان مانند ظروف سرامیکی است. زیبایی خاصی دارند، وزن آنها نسبت به ظروف سرامیکی مقداری بیشتر می‌باشد. درماشین ظرفشویی هم به راحتی جای می‌گیرند.

 

سرویس غذاخوری با جنس شیشه: اگر قصد خرید سرویس غذاخوری برای کودکتان را دارید، به شما عزیزان مدل‌های شیشه‌ای را پیشنهاد می‌کنیم. به دلیل جنس شفافی که دارند، اشکال متنوع زیادی بر روی آنها حک می‌شود. استحکام آنها هم نسبت به مدل‌های چینی و سرامیکی مقداری کمتر می‌باشد‌.

 

سرویس غذاخوری ملامینی: جنس این ظروف از پلاستیک فشرده است. به همین دلیل وزن خیلی کمی دارند، اگر خیلی اهل تفریح و گشت‌و‌گذار هستید، پیشنهاد ما به شما خرید سرویس‌های ملامین می‌باشد.

 

ظروف ملامین ظروفی هستند که به دلایلی نظیر مقاومت آنها در برابر شکستن، ارزان و سبک بودن، در زمانی نه چندان دور مورد توجه مردم و مصرف کنندگان بودند.

 

ضخامت ظروف ملامین بر اساس ظرفیت آنها تعیین می گردد.

 

البته در طی سالیان اخیر و با ورود ظروف دیگری نظیر پیرکس، چینی، آرکوپال و ...، این ظروف کاربرد خویش را در مجالس و محافل رسمی از دست داده و به صورت ظروفی که تنها در برخی اوقات خاص نظیر مسافرت ها و پیک نیک مورد استفاده قرار می گیرند، تبدیل گردیده اند. ملامین اولین بار حدود 50 سال پیش در ایتالیا ساخته شد و حدود 35-40 سال پیش به ایران راه یافت. با افزایش توجه مصرف کنندگان به استفاده از این ظروف در سالیان قبل، شرکت های تولیدی مختلفی در کشور به تولید این گروه از ظروف پرداختند. بر همین اساس موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران با تهیه استانداردهایی متعدد تلاش نموده است تا با تدوین الگویی مناسب، تولیدات این شرکت ها را به محصولاتی که برای مصرف کنندگان بی زیان است بدل نماید. دانستن برخی از این اصول مذکور در استانداردها برای تهیه ظروفی مناسب تر جهت استفاده در منزل و مراكز غذاخوری جمعی، موثر خواهد بود.

 

ویژگی های ظروف ملامین:

مواد اولیه مورد مصرف در ساخت ظروف ملامین غذاخوری می توانند شامل رزین ملامین، آلفا سلولز، پیگمان ها بوده و حداكثر تا 5 درصد وزن محصول از سایر مواد افزودنی مجاز و مندرج در استاندارد ملی ایران می باشد. مواد به كار رفته و نحوه ساخت این ظروف باید به گونه‏ ای باشد كه تحت شرایط عادی استفاده از آنها در منزل و سایر مراکز، ترکیبات موجود در این ظروف به وسیله مواد غذایی استخراج نشود و در صورت استخراج، مقدار آن در حدی باشد كه سلامتی را به خطر نیندازد. برخی دیگر از خصوصیات این ظروف عبارتند از:

 

نشانه گذاری:

نشانه‏ گذاری روی ظرف می بایست شامل اطلاعات زیر باشد که باید روی هر ظرف با قالب‏گیری یا حک كردن به طور خوانا و پاک نشدنی وجود داشته باشد.

  • الف) نام و علامت تجارتی سازنده
  • ب) كد متناسب با نوع ظرف

 

ضخامت:

ضخامت این ظروف بر اساس ظرفیت آنها تعیین می گردد. حداقل ضخامت ظروفی که ظرفیتی کمتر از 100 میلی لیتر دارند، 8/1 میلی متر و حداقل ضخامت ظروفی که ظرفیت آنها بیش از 3000 میلی لیتر می باشند، 1/3 میلی متر است.

 

به کارگیری و استفاده از ظروف ملامین:

علاوه بر دقت در هنگام خرید، در هنگام به کارگیری این ظروف نیز می‌بایست به نکاتی خاص توجه داشت.

 

شستشوی ظروف ملامین نباید توسط سیم ظرف‌شوئی یا دیگر اجسام خشن صورت گیرد. زیرا به کارگیری این وسایل موجب آسیب پوشش خارجی ظروف ملامین می‌گردد و این امر ممکن است برای سلامت افرادی که مواد غذائی خویش را در این ظروف میل می‌نمایند، مضر باشد.

 

سعی نمائید از ظروف ملامین برای مقاصدی نظیر خرد نمودن سبزی، گوشت و حتی بریدن میوه استفاده ننمائید. زیرا در این حالت ممکن است چاقوی تیز به لعاب موجود بر سطح خارجی ظروف آسیب بزند و تمیز نمودن این ظروف را سخت نماید. این قبیل منافذ و خراش های موجود در سطح ظروف، محل مناسبی برای رشد و تکثیر انواع میکروب ها می‌باشند.

 

همچنین مرور زمان ممكن است باعث از بین رفتن كیفیت این ظروف یا لب پر شدن آنها شود. به دلیل احتمال آلودگی، استفاده از ملامین های ترک دار و كهنه توصیه نمی شود. در پایان می بایست چنین نتیجه گیری نمود که اگرچه ظروف ملامین کاربری آسانی داشته و به دلیل سبکی و ارزان بودن نیز از اقبال عمومی برخوردارند، لیکن برای خرید، به کارگیری و استفاده از این ظروف در آشپزخانه نکات متعددی می بایست مورد نظر قرار گیرند. بر این اساس از نظر بهداشتی استفاده از ظروف دیگر نظیر پیرکس و چینی به ظروف ملامین ترجیح داده می‌شود.

 

راهنمای خرید ظروف ملامین:

بر اساس موارد فوق، در هنگام خرید این ظروف دقت فرمایید که این ظروف دارای علامت استاندارد بوده و با استفاده از مجوز وزارت بهداشت تهیه شده باشند. در پشت این‌گونه ظروف (خصوصا ملامین و تفلون) شماره پروانه ساخت حك شده است كه تضمین كننده كیفیت مواد اولیه مورد استفاده در تهیه ظرف و رعایت اصول بهداشتی است. این ظروف باید دارای مهر استاندارد باشد، در غیر این صورت ممكن است از ترکیبات غیر مجاز در تهیه آن استفاده شده باشد كه خطرناک هستند. ظروف ملامینی تقلبی اغلب سبك‌تر می‌باشند که دلیل آن می تواند به جهت عدم رعایت ضخامت مطلوب و نیز به کارگیری مواد اولیه نامرغوب باشد. جهت براق نمودن ظروف ملامین از پوشش گلیزر استفاده می شود كه در صورت مناسب نبودن این فرآیند پوشش دهی، پس از استفاده طولانی مدت، این پوشش ممکن است آسیب ببیند.

 

آسیب این پوشش موجب می‌گردد مواد زیر پوشش در ارتباط با مواد غذایی درون ظرف قرار گیرند. این مواد می توانند با ترکیبات غذایی واکنش داده و ترکیبات مضری را به داخل غذای مصرفی وارد نمایند.  بر این اساس در هنگام خرید ظروف ملامین دقت فرمائید که ظروف مورد انتخاب شما برای خرید، از انواع استاندارد و دارای شماره‌ی پروانه بهداشتی ساخت باشند. بنا بر اعلام معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت، همه واحدهای تولیدی ظروف ملامین ملزم به حک این شماره در پشت ظروف هستند. مسئولین وزارت بهداشت در اعلامیه ای آورده اند: هم اكنون ظروفی كه با مجوز وزارت بهداشت تهیه می شوند، از نظر استانداردهای ملی و بین المللی كمترین مشكل را داشته و در به کارگیری آنها خطرات جدی مصرف كنندگان را تهدید نمی كند.

 

روش‌های نگهداری از ظروف غذاخوری:

-دور از دسترس کودکان نگهداری شوند، چون ممکن است از دستشان به زمین بیفتد و سرویس شما ناقص شود.

-هنگام شست‌و‌شوی این ظروف از اسکاچ‌های نرم استفاده نمایید بر روی آنها خط و خشی نیفتد.

-در کابینت، جای مخصوصی برای آنها در نظر بگیرید، تا در صورت خارج کردن سایر ظروف، صدمه‌ای به سرویس شما وارد نشود.

-حتی‌الامکان برای شستن این ظروف از ماشین ظرفشویی استفاده نمایید، چون گاهی اوقات در صورت شست و شو با دست، ممکن است لب‌پر شوند و یا آسیب ببینند.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟
بهترین مارک ظروف ملامین ظروف ملامین قدیمی آیا ظروف ملامین سرطان زاست ظروف ملامین دیجی کالا ظروف ملامین ترک ظروف ملامین اصفهان فروش ظروف ملامین در تهران ظروف ملامین چهارگوش راهنمای خرید ظروف ملامین خرید ظروف ملامین ارزان خرید ظروف ملامین رستورانی قیمت سرویس ملامین ۶نفره دیجی کالا خرید ظروف ملامین قدیمی ملامین نگین یزد خرید ظروف ملامین خرید ظروف ملامین رنگی خرید ظروف ملامین دیجی کالا خرید ظروف ملامین در اصفهان خرید ظروف ملامین جدید خرید ظروف ملامین یزدگل مرکز خرید ظروف ملامین در تهران خرید اینترنتی ظروف ملامین دست دوم قیمت ظروف ملامین فله ای قیمت ظروف ملامین دیجی کالا قیمت ظروف ملامین قدیمی قیمت سرویس ملامین یزد قیمت سرویس ملامین 24 نفره قیمت ظروف ملامین آوا قیمت ظروف ملامین جدید قیمت ظروف ملامین در دیجی کالا قیمت ظروف ملامین رستورانی قیمت ظروف ملامین رنگی قیمت ظروف ملامین اسمان قیمت ظروف ملامین سبحان قیمت ظروف ملامین تکی قیمت ظروف ملامین اصفهان قیمت ظروف ملامین زرین جام قیمت ظروف ملامین

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
با علائم خرابی شمع خودرو آشنا شویم
شمع‌های ماشین همان جرقه‌ای هستند که مخلوط هوا و سوخت را شعله‌ور کرده و انفجار ایجاد می‌کند و باعث می‌شود موتور شما قدرت تولید کند.
ادامه مطلب >
نکاتی برای نگهداری از برف پاک کن های شیشه جلوی خودرو
در گذشته نبود تیغه برف پاک کن باعث به وجود آمدن مشکلات متعددی برای رانندگان می‌شد در این گزارش روش های مختلف را برای نگهداری از برف پاک کن های شیشه جلوی خودرو را شرح داده ایم.
ادامه مطلب >
روش شستشوی ماشین بدون نیاز به کارواش
برای تمیز کردن و برق انداختن ماشین همیشه نیاز به رفتن کارواش نیست، انجام چند کار ساده می تواند به شما کمک کند.
ادامه مطلب >
آشنایی با سیستم اگزوز خودرو
یک اتومبیل از قطعات مختلفی تشکیل می‌شود که وظایف مختلفی دارند. یکی از این قطعات، اگزوز است.آشنایی با سیستم اگزوز خودرو و عملکرد آن این کمک را به شما می کند تا بتوانید اجزای مختلف آن را بهتر بشناسید و...
ادامه مطلب >
هر آنچه درمورد فیلتر هوا باید بدانیم
فیلتر هوا علاوه بر تصفیه هوا، میزان هوای ورودی به داخل موتور خودرو را کنترل می‌کند.
ادامه مطلب >
دلایل و نشانه‌های خرابی رله استارت خودرو
رله استارت یک قطعه بسیار مهم در سیستم برق خودرو است. عدم‌ موفقیت در استارت زدن، می‌تواند به معنای روشن نشدن خودرو باشد. برای اطمینان از عملکرد صحیح این قطعه مهم، نظارت مستمر نیاز است. 
ادامه مطلب >
علت گرم نکردن بخاری خودرو چیست ؟
گرم نکردن بخاری ماشین در فصل زمستان دغدغه بسیاری از رانندگان است در این مطلب علت خوب گرم نشدن آن را بیان کرده ایم.
ادامه مطلب >
نکات طلایی در مورد باتری خودرو
باتری‌ ها وظایف زیادی در خودرو دارند که از آن جمله می‌توان به راه‌اندازی ماشین، تجهیزات تهویه هوا، برف‌پاک‌کن و شیشه‌بالابر برقی اشاره کرد.امروزه در بازار مصرف می‌توانید با انواع و اقسام باتری‌های خو...
ادامه مطلب >
توربوشارژر و سوپرشارژر چیست؟+تفاوت آن ها
توربوشارژر و سوپرشارژر هر دو به این منظور طراحی شده اند که هوای بیشتری به داخل موتور بفرستند تا توان موتور افزایش یابد.
ادامه مطلب >