یکشنبه, 04 آذر,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

خاصیت و همچنین عوارض احتمالی آب کرفس


خاصیت و همچنین عوارض احتمالی آب کرفس

کرفس یکی از پرخاصیت ترین گیاهان است که فواید زیادی برای بدن دارد اما مصرف بیش از حد آب کرفس موجب ایجاد عوارضی مانند افت فشارخون، آسیب های کلیوی و آلرژی می شود.

آشنایی با خواص آب کرفس:

• آب کرفس کلسترول را کاهش می‌دهد. کرفس حاوی ترکیبی به نام ۳-n-butylphthalide (BuPh) است که گزارش شده است که باعث کاهش لیپید‌ها می‌شود و باعث کاهش کلسترول بد (LDL) در جریان خون ما می‌شود.

 

• آب کرفس یک ضد التهاب طبیعی است. این ماده حاوی پلی استیلن است که باعث کاهش درد مزمن مفاصل، نقرس و روماتیسم می‌شود. نه تنها بدن را آرام می‌کند بلکه اعتقاد بر این است که اعصاب را نیز با خاصیت آرامش بخش آرام می‌کند.

 

• آب کرفس فشار خون را کاهش می‌دهد. تحقیقات نشان می‌دهد که کرفس به عنوان یک شل کننده عضله صاف، باعث بهبود کلسیم و پتاسیم در سلول ها، باعث کاهش فشار خون می‌شود و باعث می‌شود رگ‌های خونی با سهولت بیشتری منبسط و منقبض شوند.

 

• آب کرفس به کبد کمک می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که کرفس به کاهش چربی در کبد کمک می‌کند. مواد مغذی موجود در کرفس از کبد محافظت می‌کند و در واقع به کبد در تولید آنزیم‌هایی کمک می‌کند که چربی و سموم را از بدن بیرون می‌کنند.

 

• آب کرفس با افزایش گردش خون در روده، هضم را بهبود می‌بخشد. برای یبوست، نفخ، پف کردگی و نگهداری آب در بدن مفید است، به عنوان یک ملین ملایم، طبیعی و ادرارآور عمل می‌کند.

 

• آب کرفس با عفونت مبارزه می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که ترکیبات موجود در کرفس حاوی خاصیت ضد میکروبی قدرتمندی هستند که با عفونت‌ها مبارزه می‌کنند و به طور طبیعی ایمنی را تقویت می‌کنند. آب کرفس اسید اوریک را کاهش داده و باعث تحریک تولید ادرار می‌شود، به ویژه در مبارزه با عفونت‌های باکتریایی در دستگاه گوارش و دستگاه‌های تولید مثل مفید است و به جلوگیری از عفونت ادراری، مثانه و کلیه کمک می‌کند.

 

• آب کرفس حاوی آنتی اکسیدان‌ها و ترکیبات ضد سرطان است. کرفس حاوی یک فلاونوئید به نام آپیژنین است که نشان داده سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد. پلی استیلن‌های موجود در کرفس حاوی ترکیبات محافظتی شیمیایی هستند که ضمن تقویت ایمنی به کاهش سمیت کمک می‌کنند و به کندی رشد سلول‌های جهش یافته کمک می‌کنند.

 

• آب کرفس قلیایی است. در واقع کرفس یکی از قلیایی‌ترین غذا‌هایی است که می‌توانید مصرف کنید! تحقیقات نشان می‌دهد که یک رژیم قلیایی طول عمر را طولانی می‌کند و از بیماری‌های مزمن جلوگیری می‌کند.

 

• آب کرفس بسیار مغذی است. کرفس حاوی مواد معدنی و ویتامین‌های ضروری مانند فولات، پتاسیم، ویتامین B۶، ویتامین K و ویتامین C. یک نوشیدنی عالی برای پوست است. لوتئولین موجود در کرفس از داخل پوست محافظت می‌کند و از آسیب ناشی از اشعه ماوراء بنفش جلوگیری می‌کند. برخی از خواص درمانی پوست کرفس سوگند می‌خورند و می‌گویند که به پاکسازی شرایط پوستی مانند پسوریازیس و آکنه کمک کرده است.

 

• آب کرفس بیشتر از آب تشکیل شده است و ممکن است به شما در ماندن آبرسان کمک کند.

ماندن هیدراته (آب) برای بدن بسیار حیاتی است، اما بسیاری از افراد به اندازه کافی مایعات در روز دریافت نمی‌کنند. هیدراتاسیون مناسب به مدیریت فشار خون، دمای بدن، عملکرد مغز، تحویل مواد مغذی، دفع زباله و سلامت کلیه کمک می‌کند.

 

عوارض نوشیدن آب کرفس چیست؟

کرفس جز خانواده هویج محسوب می شود. این گیاه و دانه آن منبع ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها هستند که به درمان التهاب، فشار خون بالا و کلسترول کمک می کند. علی رغم خواص کرفس، مصرف زیاد آن می تواند موجب عوارضی شود که در این بخش به آن می پردازیم.

آب کرفس

 

جوش پوست و حساسیت به نور:

کرفس حاوی مواد فعال بنام پسورالن و متعلق به خانواده فوروکومارین است، به همین دلیل به نور حساسیت دارد زیرا غذاهای غنی از فوروکومارین می توانند حساسیت به نور را تحریک کنند. بنابراین اگر آب کرفس را بنوشید ممکن است دچار خارش و جوش شوید.

 

آسیب کلیه:

کرفس کلیه ها را پاکسازی می کند اما اگر التهابی در کلیه ها وجود داشته باشد مصرف بیش از حد آب کرفس می تواند به کلیه ها آسیب بزند. زیرا کلسیفیکاسیون در کلیه ها، التهاب را تحریک می کند.

کرفس، چغندر، کاهو، اسفناج و ریواس دارای مقادیر بالایی از اگزالات هستند(100 گرم کرفس، 190 میلی گرم اگزالات دارد). مولکول های اگزالات با یون های کلسیم در بدن تعامل دارند و باعث ایجاد رسوب املاح کلسیم و سنگ می شوند. این سنگ ها بر عملکرد کلیه ها تاثیر می گذارند.

آسیب کلیه

 

سنگ مثانه:

استفاده روزانه از آب کرفس به علت تجمع اگزالات در بدن، در افرادی که کلیه و مثانه سنگ ساز دارند، می تواند باعث به وجود آمدن یا بزرگ تر شدن سنگ های اگزالاته شود.

 

از بین رفتن عناصر مهم بدن:

خوردن کرفس و در پی آن دریافت بیش از اندازه اگزالات سبب از بین رفتن عناصر مهم مانند کلسیم، روی، فسفر، منیزیم و منگنز می شود که کمبود این عناصر برای بدن مضر است.

 

سرطان زایی:

پودر کرفس در فروشگاه ها به صورت آماده وجود دارد و برخی از افرد برای درست کردن عصاره و دیگر دستور العمل های کرفس از پودر آماده آن استفاده می کنند. اما بر اساس برخ از ادعاها، پودر کرفس ممکن است باعث سرطان شود زیرا این ترکیبات آماده دارای نمک زیاد، مواد نگهدارنده و مواد شیمیایی ناخالص هستند.

سرطان

 

آلرژی زایی:

بسیاری از افراد به دلیل حساسیتی که نسبت به کرفس دارند در اثر مصرف آن دچار واکنش های آلرژیک می شوند این افراد نه تنها باید از مصرف کرفس بلکه باید از سایر گیاهان و ادویه جات از جمله هویج، رازیانه، گشنیز، جعفری و قاصدک اجتناب کننند.

در موارد نادر، فرد مبتلا به آلرژی ممکن است واکنش آلرژیک کشنده آنافیلاکسی را تجربه کند.

 

در صورت داشتن علائم زیر باید به پزشک مراجعه شود:

  • دشواری در تنفس

  • کهیر یا تورم

  • تنگی در گلو

  • گرفتگی صدا یا سینه

  • تهوع، استفراغ، یا اسهال

  • دل درد

  • تندی ضربان قلب

  • فشار خون پایین

  • گیجی و یا غش

  • ایست قلبی

  • تورم لب و زبان

  • درد سینه

درد سینه و تنگی نفس

 

سمی بودن:

کرفس حاوی پسورالن (یک ماده شیمیایی) است که با نور خورشید واکنش می دهد. مصرف کرفس و دیگر مواد غذایی حاوی پسورالن ممکن است حساسیت پوست به نور فرا بنفش را افزایش دهد، همچنین خطر درماتیت، آفتاب سوختگی و پیری زودرس را بالا ببرد.

افرادی که به طور خاص نسبت به پسورالن حساس هستند، تنها تماس با غذاهای حاوی پسورالن هم می تواند باعث حساسیت پوست آنها شود.

 

نمک موجود در کرفس:

یک شاخه کرفس 40 گرمی حاوی حدود 30 میلی گرم سدیم است. افراد باید نسبت به مصرف سدیم آگاه باشند، چون رژیم غذایی حاوی سدیم بالا ممکن است موجب افزایش فشار خون و حفظ مایعات شود که هر دو می تواند منجر به بیماری جدی تر شوند.

معایب آب کرفس

 

کاهش آب بدن:

برخی افراد برای کاهش وزن و لاغری از آب بعضی از سبزی ها به خصوص آب کرفس، جعفری یا شوید استفاده می کنند. آب سبزی ها به دلیل داشتن مقدار زیاد فیبر و آب فراوان جذب برخی از چربی ها را کاهش می دهد. مصرف آب کرفس سبب کاهش آب بدن شده بنابراین بسیاری از افراد با کاهش آب بدنشان می پندارند که لاغر شده اند.

 

اختلال خونریزی:

کرفس ویتامین k دارد و ویتامین کا در انعقاد خون موثر است. کسانی که مشکل انعقاد خون دارند حتما قبل از مصرف آب کرفس با پزشک خود مشورت کنند.

 

افت شدید فشار خون:

کرفس باعث کاهش فشار خون میشود پس کسانی که همیشه فشار پایینی دارند باید آب کرفس مصرف نکنند تا دچار افت شدید فشار خون نشوند.

کاهش فشار خون

 

عوارض کرفس برای خانم های باردار:

زنان باردار و شیرده باید از مصرف کرفس به هر شکل خود داری کنند. مصرف کرفس به مقدار زیاد در زنان باردار ممکن است موجب سقط ناخواسته جنین شود پس در دوران لقاح و در بارداری کرفس مصرف نکنید. همچنین مصرف کرفس ممکن است سبب ابتلا کودک به بیماری صرع شود.

 

عوارض کرفس در دوران شیردهی:

تاثیر کرفس بر روی نوزادان در دوران شیردهی مشخص نیست، بنابراین بهتر است در طول این دوره از مصرف آن خود داری کنید.

بارداری و شیردهی

 

عوارض مصرف کرفس قبل از جراحی:

کرفس می تواند سیستم عصبی مرکزی را تضعیف کند. به همین خاطر، بهتر است مصرف کرفس را حداقل دو هفته قبل از انجام جراحی ترک کنید. به این ترتیب مطمئن می شوید که قبل و بعد از جراحی مشکلی نخواهید داشت.

 

عوارض گوارشی مصرف کرفس:

مصرف بیش از اندازه کرفس ممکن است منجر به درد معده، سوهاضمه، نفخ و یبوست شود.

نفخ و یبوست

 

دیگر افرادی که نباید کرفس مصرف کنند:

  • کسانی که مبتلا به صرع هستند نباید کرفس مصرف کنند.
  • کسانی که دچار اسهال هستند باید از خوردن کرفس خودداری کنند.
  • افرادی که ریه حساسی دارند نباید تخم کرفس مصرف کنند.

تداخل دارویی کرفس

 

کرفس با چه داروهایی تداخل دارد؟

لووتیروکسین:

مصرف قرص لووتیروکسین همراه با کرفس میزان اثربخشی قرص تیروئید را کاهش می دهد.

 

داروهای افزایش دهنده حساسیت به نور خورشید (داروهای درمان سرطان):

مصرف کرفس با داروهای افزایش دهنده حساسیت به نور خورشید (داروهای درمان سرطان)باعث افزایش حساسیت شما به نور می شود و ممکن است برایتان دردسر ساز شود.

 

داروهای خواب آور:

مصرف کرفس با داروهای خواب آور باعث افزایش خواب آلودگی شده و باعث می شود برای رانندگی در جاده دچار مشکل شوید.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟
خواص کرفس برای مردان آیا آب کرفس برای کلیه مضر است خواص اب کرفس برای کبد عوارض آب کرفس نی نی سایت مضرات آب کرفس برای مردان آیا آب کرفس برای تیروئید ضرر دارد مضرات آب کرفس برای لاغری مضرات کرفس برای کودکان عوارض آب کرفس برای اعضای مهم بدن خواص آب کرفس برای قلب طرز تهیه اب کرفس برای لاغری مضرات کرفس برای کلیه عوارض آب کرفس برای بدن بهترین زمان خوردن آب کرفس اب کرفس برای کرونا عوارض آب کرفس عوارض آب کرفس زیاد عوارض خوردن آب کرفس عوارض مصرف روزانه آب کرفس عوارض آب کرفس برای لاغری عوارض آب کرفس در بارداری عوارض آب کرفس چیست خواص و عوارض آب کرفس عوارض آب کرفس خواص آب کرفس برای کرونا چگونه آب کرفس را بگیریم خواص آب کرفس برای مردان آب کرفس را کی بخوریم خواص آب کرفس برای معده آب کرفس و هویج خواص آب کرفس برای لاغری آب کرفس برای لاغری آب کرفس برای چی خوبه آب کرفس آب کرفس و لاغری آب کرفس برای کاهش ورم بینی آب کرفس ناشتا آب کرفس برای کبد چرب آب کرفس را چه زمانی بخوریم آب کرفس

نظرات کاربران

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
راهنما و خرید بخاری نو و دسته دوم
با نزدیک شدن زمستان و سرد تر شدن هوا، نیاز به خرید بخاری های گازی بیشتر احساس می شود. خرید بخاری گازی نیاز به دقت و آگاهی کاملی دارد و در صورت فقدان آن ها، می تواند خطرات جبران ناپذیری را به بار آورد...
ادامه مطلب >
اره موتوری و صرفه جویی در زمان
بریدن الوار و درختان با اره دستی کار بسیار سختی است که با استفاده از اره موتوری به راحتی می توانید این کار را انجام دهید.
ادامه مطلب >
طرز تهیه ی تاس کباب بوقلمون با قارچ و فلفل
آموزش طرز تهیه تاس کباب بوقلمون با قارچ . با این آموزش آشپزی با ما همراه باشید.
ادامه مطلب >
روش های مختلف طرز تهیه تاس کباب خوشمزه
تاس کباب یک خوراک سنتی و خیلی خوشمزه است که همراه با سبزیجات مختلفی درست می شود. تاس کباب جزو غذاهای پر ویتامین و رژیمی است. به دلیل داشتن فیبر زیاد برای کسانی که یبوست دارند، بسیار مناسب است. برای ت...
ادامه مطلب >
قیمت ، مشخصات و بررسی خرید انواع لامپ
این روزها لامپ ال ای دی یکی از اولین گزینه‌ها برای خرید لامپ خانگی‌ است. باوجود انواع مختلف لامپ و برندهای گوناگونی که در بازار هست، خرید کردن کار گیج‌کننده‌ای به‌نظر می‌رسد. 
ادامه مطلب >
فنون مهم در پخت برنج
در آشپزی ایرانی کسی را آشپز می‌گویند که به ‌اصطلاح بتواند برنج را خوب دربیاورد ، درواقع اولین مرحله آشپزی در آشپزی ایرانی پخت برنج است، پخت برنج ایرانی دارای فنونی است ، که درواقع هر کس آن فنون را بد...
ادامه مطلب >
راز و رمزهای تهیه «پلو»ی خوشمزه و خوش قد و بالا
رنج(rice) از جمله غلاتی است که در آشپزی بیشتر کشورهای جهان بسیار کارآمد است و روش های پخت و انواع مختلف دارد. به ویژه در کشورهای آسیایی خوردن برنج چه برنج سفید، چه برنج قهوه ای بسیار رایج است. در بین...
ادامه مطلب >
با برنج شفته چه کنیم؟
شاید برای شما نیز پیش آمده که برنجتان شفته شده باشد. در این مواقع چنانچه زمان کافی داشته باشید میتوانید پلو جدید درست کنید یا اینکه به جای برنج یک غذای دیگر که با برنج پخته شده درست میشود مانند سوپ، ...
ادامه مطلب >
یک حوله خوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
حوله باکیفیت حس خوب شنا یا دوش آب گرم را کامل می‌کند.
ادامه مطلب >